מה הקשר בין רילוקיישן ומס הכנסה?
רילוקשיין היא משימה לא פשוטה אך היא טומנת בחובה הרפתקה של חיים חדשים, עבודה ומגורים מעבר לים. כיום יותר מתמיד נשלחים אזרחים ישראלים לעבוד במגוון רחב של מדינות בכל רחבי העולם – מה שמקדם את הכלכלה העולמית, וכמובן את אותם אנשים שיוצאים לחו"ל כדי לבצע עבודה כזאת או אחרת. אבל מה הקשר בין רילוקיישן ומס הכנסה? הנה מידע שחשוב לקרוא לפני שאורזים את המזוודות:
מי שיוצא לעבודה בחו"ל או מבצע רילוקיישן מכל סיבה אחרת, חשוב שידע כי החל משנת 2016 צריכים אנשים שיוצאים לרילוקיישן או עוזבים את הארץ כדי לגור בחו"ל: להגיש דוח מס והצהרת ניתוק תושבות. את ההגשה יש לבצע באמצעות הורדת טפסים של רשות המיסים כמו טופס 1348 שהוא זה שמאפשר הצהרה על ניתוק תושבות. ההגשה מחייבת שכירים שלא פתחו תיק במס ההכנסה שעליהם לדווח על הכנסות או אי הכנסות שקיבלו או לא קיבלו בשנה בה הם עוזבים את הארץ.
מי חייב להגיש את הדווח?
דוח למס הכנסה על הכנסות בזמן עזיבה לחול או ביצוע רילוקישיין צריכים להגיש אנשים ששהו בישראל יותר מ183 ימים בשנת המס בה עזבו את הארץ. גם מי ששהה בישראל במהלך השנה יותר מחודש ובמשך 425 ימים לפחות – יצטרך להגיש את הדוח. אנשים שעזבו את ישראל בשנת 2015 יצטרכו להגיש דיווח על הכנסות בשנת 2020 ושאר דיווחים על שנים 2018-2019 ו 2020 במצטבר.
כיצד מגישים את הדוחות?
על מנת להגיש את הדוחות באופן מסודר, למלא הצהרות ולספק דיווחים: מומלץ להיעזר במשרד עו"ד מיסוי בינלאומי טינה קפלן המומחה ברילוקיישן. בכך אפשר לסיים את ההליך הבירוקרטי כמה שיותר מהר וללא סכנות כמו קבלת קנס כספי או העמדה לדין.