מהי צוואה הדדית?

מהי צוואה הדדית?

בשנת 2005 הכנסת תיקנה חוק ירושה אשר בהתאם אליו, הוחלט כי בני זוג רשאים לכתוב צוואה הדדית, כאשר כל צוואה נכתבת בנפרד אף מתבססת על צוואתו של האחר. מטרתה של צוואה הדדית היא להגן על רצון בן הזוג שנפטר ראשון. בן הזוג אשר נותר בחיים לא יוכל לבטל את הצוואה ההדדית. אולם, שני בני הזוג עדיין בחיים ואחד מהם מעוניין לבטל את הצוואה ההדדית עליו לשלוח מכתב לבן הזוג השני שהוא מודיע בו על ביטול צוואתו. מתוקף ביטול צוואתו מתבטלת הצוואה ההדדית כולה.

> קראו בקישור על ביטול חוזה קניית דירה

למה כדאי לערוך צוואה הדדית?

כאמור, בני זוג יכולים לערוך צוואה אחת או שתי צוואות אשר כל אחד מהן מתסמכת על צוואתו של בן הזוג האחר. היורש בצוואות הללו יכול להיות או אחד מהצדדים או צד ג. בצוואה הדדית לרוב בני הזוג יורישו את הרכוש שלהם אחד לשני, כך שכאשר אחד מבני הזוג נפטר כל הרכוש והזכויות שלו אשר פורטו בצוואה ההדדית עוברים לבן הזוג שנותר בחייו, ללא ילדים, נכדים או יורשים אחרים. המטרה בעריכת צוואה הדדית היא לשמור על הרכוש ועל הזכויות של הצדדים לצוואה. הרציונל העומד מאחורי צוואה זו שם דגש על כך שהרכוש של בני הזוג הוא משותף בחייהם ועל כן, כל אחד מבני הזוג צריך להוריש את חלקו ברכוש לבן הזוג השני במידה והוא נפטר לפניו וזאת בכדי שלבן הזוג לא תיגרם פגיעה כלכלית.

 כיצד עורכים צוואה הדדית בצורה הטובה ביותר?

חשוב מאוד לדעת שעריכת צוואה הדדית היא דבר מורכב יותר מעריכת צוואה רגילה ועל כן, חשוב מאוד לבחור בעורך דין מנוסה ומקצועי בתחום עריכת צוואות מכל סוג, אשר ילווה את התהליך ויסייע לבני הזוג לשמור על הזכויות ההדדיות שלהם באמצעות צוואה הדדית.

> קראו גם מידע חשוב בנושא ביטול הסכמים

נדל"ן פיננסים וצרכנות קריפטו שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איציק חביב: יתרונות של התחדשות עירונית
איציק חביב מאמין שהתחדשות עירונית נמצאת כיום בנקודת הזמן החשובה ביותר שלה מאז שנות ה-50 ושיהיה מכריע...
קרא עוד »
מרץ 07, 2023
עיצוב כניסה מרשימה לאירוע – איך שערי בלונים יכולים להפוך כל אירוע לפסטיבל של שמחה וצבע
יש משהו פשוט מדהים בכניסה מרהיבה לאירוע. זה לא רק הצעד הראשון שלכם ברגליים, זה גם ההזדמנות הראשונה...
קרא עוד »
מאי 19, 2025
נוטריון – המקצוע והשירות
  בסיטואציות שונות אנשים עומדים מול צורך להגיש או להציג מסמכים שונים. פעמים המסמך המבוקש אינו...
קרא עוד »
ינו 31, 2019