התנאים להגשת תביעות סיעוד מול חברות הביטוח
פוליסת הביטוח אותה רכשנו, ועליה שלמנו במהלך השנים, נועדה לעמוד לצידנו ביום פקודה. מדובר על מצב בחיים בו אדם מגיע לשלב בו הוא מוגדר במצב סיעודי. מציאות כזו עלולה להתרחש בגיל הזקנה, אך עלול לקרות גם בגילאים מוקדמים, וזאת כתוצאה מתאונות או פגיעות, מחלות וכדומה. בכל מקרה כזה בו אדם נמצא במצב סיעודי, הוא יוכל להגיש תביעות סיעוד מול חברות הביטוח. המטרה של התביעה היא לקבל את הסכומים שמגיע למבוטח לקבל מחברת הביטוח.
מהם התנאים לאישור התביעה?
כדי שהתביעה אותה מגישים תקבל מול חברת הביטוח, חשוב להבין כי ההתנהלות חייבת להתבצע על פי הכללים. כמו כן יש לברר לפני הכול האם אכן המבוטח נמצא במצב סיעודי על פי המוגדר בפוליסת הביטוח. כי למעשה חברת הביטוח תבחן את המצב שלו ותעמיד אותו במבחני תפקוד, וזאת כדי להגיע למסקנה האם הוא אכן נמצא במצב סיעודי, והאם חברת הביטוח מחויבת כלפיו בתשלומים.
בדיקת רופא לבירור המצב הרפואי
אחד השלבים המשמעותיים לקראת הגשת תביעות סיעוד מול חברות הביטוח הוא בדיקת רופא. מדובר על בדיקה יסודית שיש לה מטרה ברורה. והיא לבחון את היכולות של המבוטח ואת המצב הבריאותי שלו. את היכולת שלו לתפקד ברמת היום יום, ואת היכולת שלו לטפל בעצמו. המבחן כולל מספר היבטים, והוא נועד לבדוק עד כמה מוגבל המבוטח, ועד כמה הוא זקוק לעזרה ולליווי לכל אורך שעות היממה.
להתנהל בתבונה, להתנהל עם ליווי מקצועי
מבוטחים לא מעטים כואבים את מצבם הבריאותי, ולצד זאת מגלים למרבה הכאב כי חברת הביטוח מתנערת מאחריות. מצב כזה מתרחש מכיוון שחברת הביטוח מחייבת הוכחות קבילות בדבר היות המבוטח במצב סיעודי. ובמידה ואין הוכחות לכך, היא לא תשלם את התשלומים כנדרש. כך שבמקרים מסוימים המבוטחים ימצאו את עצמם ללא אפשרות לקבל את דמי הפיצויים שמגיע להם לקבל. במידה ומחפשים את הדרך לייעל את התהליך ולקצר את הדרך, ולהבטיח כי המבוטח יקבל את מלוא הזכויות שלו, מומלץ לפנות אל עו"ד מומחה בהגשת תביעות מול חברות ביטוח.