משיכת כספי פנסיה לפני הזמן
אנו עובדים קשה כדי שבסופו של דבר נוכל לפרוש לגמלאות ולהתפרנס בכבוד. משום כך, הן לעצמאיים והן לשכירים נפתחות קופות פנסיה שנועדו לצבור כספים עד גיל 65. עם זאת, לעתים זקוק האדם לכספים באופן מידי, ועל כן הוא יוכל לבקש למשוך את הכספים באמצעות טופס מיוחד המיועד לצורך משיכת כספי פנסיה לפני הזמן.
להכיר את סוגי הפנסיה
ישנם שלושה סוגים עיקריים של קרן פנסיה שניתן להפקיד אליה כספים במהלך שנות העבודה הארוכות שלכם:
- קרן פנסיה חדשה מקיפה.
- קרן פנסיה חדשה כללית.
- קרן פנסיה ותיקה.
משיכת כספי פנסיה – מה זה אומר?
ככל שמדובר על משיכה של כספי הפנסיה, מהלך כזה עשוי לפגוע באופן משמעותי בזכויות רבות של המבוטח. הפגיעה יכולה להיות בהטבות מס שונות ולהקטין מאוד את הסכום שיתקבל בפרישה לגמלאות. לא כדאי לבצע משיכות מסוג זה שיכולות להקטין את כמות הכסף שקיים בקרן הפנסיה שלכם בכ-50%. כל משיכה כספית כזו תקטין ותפגע בהטבות המס שנקבל כאשר נגיע אל גיל הפרישה מהעבודה. יש לכך משמעות כספית שמאופיינת בפגיעה של עשרות אלפי שקלים שתתפרס לאורך שנים ארוכות וכאשר נגיע אל מעמד הפרישה יהיה לנו הרבה פחות כסף להשתמש בו. לכן לא מומלץ בשום שלב לבצע משיכה מסוג זה וכדאי לפנות לאפיקים אחרים.
מתי זה משתלם?
החיים מזמנים לנו לא פעם מצבים מורכבים שבמסגרתם אנו זקוקים לכס במהירות: אובדן מקום עבודה בגיל מבוגר או חובות בלתי צפויים. במקרה זה, הסכום שנצבר בקרן הפנסיה מורכב מהפרשות כספים לביטוח פנסיוני ופיצויי פיטורין. על כן, ייתכן מצב שיהיה זה משתלם למשוך חלק קטן מהכסף שנמצא בקרן הפנסיה שלנו. המכשול העיקרי הוא גובה המס שיהיה עלינו לשלם את נרצה למשוך את כספי הפנסיה שלנו בטרם עת.
מגישים את הבקשה למשיכת כספים
על מנת לבצע משיכת כספים עלינו להגיש בקשה מיוחדת. בקשה זו צריכה לכלול מסמכים כמו צילום תעודת זהות, אישור ניהול חשבון בנק, אישור מרשויות המס או טופס 161 – טופס שחרור מהמעסיק וכמובן טופס בקשת משיכת כספי פנסיה. ניתן להגיש את הבקשה באמצעות דואר אלקטרוני או בפקס.
מאמר נוסף מעניין וחשוב: "הר הכסף – מה כדאי ולא כדאי לעשות עם הכסף שתמצאו"