בקשה להחזר מס שבח
אם בעבר רוב מוכרי הדירות לא נאלצו לשלם מס שבח, בזכות הפטורים הרבים, הרי שהיום התמונה נראית שונה לחלוטין. החל מ- 2014 נעשו לא מעט שינויים בתקנות מס שבח, אשר גרמו לצמצום היקף הפטורים. כתוצאה מכך, רוב האנשים נאלצים לשלם מס שבח בעת מכירת הדירה שלהם.
בקשה להחזר מס שבח – כל מה שמעולם לא סיפרו לכם
ברוב המקרים, המוכר נהנה מההפרש שנוצר במחיר הנכס, מרגע הרכישה שלו ועד לרגע המכירה. לכן יש צורך לשלם מס שבח, הכולל מיסוי על ההפרש במחיר הנכס, לאחר קיזוז כל הוצאות הרכישה וההשבחה. הוצאות אלו כוללות הוצאות לעורכי דין, מתווכים, שיפוץ הנכס, מיסים ואגרות שונות, הוצאות פחת וריבית על המשכנתא ועוד. לפי החוק מס השבח מחושב לפי 25% מתוך הרווח הנקי של המוכר, הנוצר בעת מכירת הנכס. אחת הדרכים לצמצם את מס השבח היא באמצעות איסוף של כל החשבוניות הקשורות לרכישת הדירה. זוהי דרך מעולה להקטין את גובה הרווח ובהתאם לכך, להפחית את חבות המס. אך מי שלא היה מודע לכל הניואנסים השונים בעת מכירת הנכס, יכול לבקש לקבל החזר מס שבח, לאחר ביצוע העסקה.
בקשה להחזר מס שבח – דגשים שכל אחד חייב להכיר
חשוב לדעת כי אומנם רוב הפטורים בוטלו, אך עדיין קיימים פטורים מסוימים, שיכולים לסייע לכם לחסוך עשרות ואף מאות אלפי שקלים. למשל, אדם שמכר את הדירה שלו, ששימשה אותו למגורים במשך 25 השנים האחרונות, זכאי לקבל פטור ממס שבח. עם זאת, יש לזכור כי ניתן לבקש לקבל פטור ממס שבח רק פעם אחת, לכן מי שמתכנן מכירה עתידית של נכסים נוספים, חייב לבצע תכנון מס, על מנת להבין את כדאיות הפעולה. כמו כן, ניתן לקבל פטור עבור מכירה של דירה יחידה, שהמוכר החזיק בה למשך שנה וחצי לפחות. בנוסף, ישנם פטורים נוספים שכדאי להכיר, כמו פטור עבור קבלת דירה בירושה, בתנאי שמדובר על הורה שהוריש לאחד מצאצאיו את הדירה שלו. לא מעט אנשים זכאים לקבל החזר מס שבח דירה, מאחר ולא כולם מודעים לפטורים השונים. לכן כל אחד רשאי להגיש בקשה להחזר מס שבח, על מנת לקבל החזר מס עבור הרווח שנוצר ממכירת הנכס שלו.