השקעות ב-AI וקוונטום: המבט של רועי רוסטמי

מאת: רועי רוסטמי – סוחר פיננסי ומומחה להשקעות עם ניסיון של מעל 15 שנים בשוק ההון

תחום הטכנולוגיה, ובעיקר תתי-התחומים של בינה מלאכותית (AI) ומחשוב קוונטי, הפך בשנים האחרונות לאחד האפיקים המשמעותיים והמרתקים ביותר בעולם ההשקעות. בתור מי שעוסק בענף הפיננסים שנים רבות, אני, רועי רוסטמי, עוקב מקרוב אחר ההתפתחות של טכנולוגיות אלו וההזדמנויות שהן מציעות למשקיע המודרני.

בינה מלאכותית – השקעה במהפכה

בינה מלאכותית אינה רק מונח שיווקי – מדובר במהפכה שמשפיעה כיום על כל תחום כמעט: רפואה, תחבורה, פיננסיים, ביטחון, קמעונאות וגם עולם האמנות. אנחנו נמצאים בנקודת מפנה היסטורית שבה האלגוריתם הופך לא רק לכלי ניתוח, אלא גם לחלק פעיל בתהליך קבלת ההחלטות.

מבחינתי, אחד המדדים הברורים לשוויו של תחום להשקעה הוא עומק החדירה שלו לחיי היום-יום. הטכנולוגיות של OpenAI, Google DeepMind, NVIDIA וכמובן החברות הקטנות שמובילות חדשנות בתחומי NLP (עיבוד שפה טבעית), רובוטיקה וחיזוי – כל אלה מהווים בעיניי שילוב של פוטנציאל רווח אדיר לצד חשיבות אמיתית לעתיד האנושות.

בעולם ההשקעות האלטרנטיביות שאני בונה, AI תופסת מקום מהותי. חשוב להבין: זו לא "בועה טכנולוגית" כבעבר, אלא שינוי פרדיגמה מבני. מכיוון שכבר היום חברות עושות אופטימיזציה לשרשראות אספקה, מנהלות חוות שרתים ומנהלות שיחה עם לקוחות דרך AI – המשמעות הכלכלית עצומה.

מחשוב קוונטי – ההימור על המחר

כמי שמגיע מרקע טכנולוגי גם דרך חיל הים וגם מתוך עניין אישי עמוק (אני עוקב אחרי התפתחויות אלו משנת 2016), אני מאמין שמחשוב קוונטי מייצג את עתיד העיבוד הדיגיטלי. אם העולם עבר ממהפכת אישי לכללי בעשור האחרון, הקוונטום יעביר אותנו לספירה בלתי נתפסת של עיבוד מידע.

בחברות כמו IBM, Google ו-D-Wave כבר מתקיימת פעילות משמעותית בתחום, אבל בעיניי דווקא ההזדמנות היא בחברות הסטארט-אפ והאוניברסיטאות לפיזיקה שחלקן מפתחות קיוביטים יציבים או אלגוריתמים קוונטיים ברמת יישום.

אני עצמי משקיע בפונדים טכנולוגיים המאמצים סטארט-אפים מתחום זה ומביט על התחום כהשקעה לטווח ארוך. מי שמצפה לתשואה מיידית יתאכזב, אבל מי שמבין את השלב המחקרי ומביט לעשור הבא – עשוי ליהנות מהחזר מהותי.

איפה סין בתמונה?

כמי שעוקב אחרי המאזן הגלובלי, אני חייב לציין את נסיגתה היחסית של סין מהקידמה הטכנולוגית. במשך שנים, העולם הכלכלי העריך שסין תהפוך למעצמה השנייה בעולם, אך הבינה המלאכותית והמחשוב הקוונטי "שינו את חוקי המשחק". בזמן שמדינות המערב – ובראשן ארה"ב – מקצות תקציבים אגרסיביים למחקר ופיתוח, סין מתמודדת עם משבר אמון בשוק ההייטק שלה ונקלעת לסביבה גלובלית פחות פתוחה למסחר.

ולכן, כשאני, רועי רוסטמי, בונה אסטרטגיה לחשיפה לטכנולוגיות פורצות דרך, אני מקצה חלק מהתיק לקרנות שמשקיעות ספציפית בחדשנות אמריקאית ואירופית במישור הזה. לדוגמה, קרנות שמתעסקות ב-AI בתחום הרפואה, או קונסורציומים שמנסים לשלב קוונטום וביטחון סייבר.

סיכום

בתור סוחר ותיק, אני מאמין שתחומים כמו AI ומחשוב קוונטי הם לא רק הזדמנויות פיננסיות – הם גם שמחזיקים בתוכן שינוי אנושי-טכנולוגי. זו ההזדמנות להשקיע במה שישנה את הדרך בה העולם מתפקד, מתמודד עם בעיות, וחושב.

כמובן, יש כאן סיכון. כמו כל טכנולוגיה מהפכנית, הדרך לרווחים עשויה להיות ארוכה. אך מי שמזהה את הגל הנכון – גולש עליו ולא שוחה נגדו.

 

תוכן זה אינו מהווה המלצה משום סוג אלא נכתב לצרכי לימוד בלבד

נדל"ן פיננסים וצרכנות קריפטו שוק ההון
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מצברים לרכב – יתרונות של שירות מצברים עד לבית
הרכב שלכם נתקע? בדיוק בהנעה? אין דבר מעצבן יותר מזה, אתם מנסים להתניע ולא מצליחים. כנראה שהבעיה...
קרא עוד »
מרץ 25, 2020
כיצד טריא מקיפה כל מכשול בתחום ההשקעות עם מקצוענות גבוהה?
יש לכם שאלה על השקעות P2P? הגעתם למקום הנכון! בואו נצלול פנימה לתוך הקסם של חברת טריא (TARYA) - חברה ששמה דגש...
קרא עוד »
יול 22, 2024
ריהוט לפעוטונים – למה לשים לב?
גם בגני ילדים, פעוטונים ומעונות, ניתן בימים אלה למצוא מגוון פתרונות ריהוט, וכאן נתמקד בפעוטונים עם...
קרא עוד »
יונ 07, 2021