מתי נשים ישלמו מזונות?
כולנו יודעים כי בכל מה שקשור לתשלומי מזונות, מוטל הדבר על האב. הוא זה שאמור לדאוג לכך כי הילדים יקבלו את כל צרכיהם בהתאם לגיל ובהתאם לחוק שנקבע. למעשה תשלומי המזונות משולמים לאם אשר היא זו שמגדלת את הילדים והם נמצאים במשמורת שלה. אך היות וחלו שינויים רבים מבחינת התרבות וההתפתחות החברתית והכלכלית ויכום יש גם אבות משמורנים, הרחיבו בתי המשפט את חובת התשלום של המזונות גם לאפשרויות נוספות.
בהם האישה היא זו שתשלם את מזונות לבעל בהתאם לרמת ההשתכרות שלה.
למעשה אב אשר מגיש תביעה למשמורת על הילדים, למעשה מתחייב לדאוג לצרכיהם של הילדים והשופטים מחשיבים את הבקשה למעין התחייבות כזו של דאגה למזונות הילדים, הקליקו למידע. אם נקבע בפסק הדין כי אכן הילדים יימצאו במשמורת האב הוא אכן יהיה מחויב לתשלום של דימי מזונות עבור תשלום על הצרכים ההכרחיים כמו גם עבור הצרכים השונים שהם מדין צדקה כמו נסיעות, כמו חוגים, כמו מתנות וכן הלאה.
מתי האישה תשלם מזונות?
אישה שמשתכרת טוב יותר מבעלה ויש לה הכנסות שמאפשרות לה לשלם מזונות יותר מאשר לאב, הרי שהדבר בהחלט יילקח בחשבון במקרה כזו לוקחים בחשבון ת ההכנסה הפנויה של האם ומחשבים אותה בהשוואה להכנסה הפנויה של האב ובהתאם לכך מחליטים מי ישלם את דמי המזונות מבין ההורים. יש מקרים רבים אשר בהם תתבצע חלוקה ביניהם בהתאם להכנסות, במקרה כזה עו"ד לענייני גירושין יוכל לענות על כל השאלות.
באופן כללי פוסק בית המשט כי תשלומי המזונות מוטלים על האב. אך רק במקרים יוצאי דופן כאשר ישנן הוכחות כי האם היא אמידה יותר או אז הפסיקה תהיה שונה.
תשלום מזונות עד גיל 6
למעשה עד גיל שש מוטל על האב בלבד לשלם את לתשלומי המזונות אשר אלו מיועדים עבור הצרכים האלמנטריים של הילד. רק במקרים אשר בהם מדובר בצרכים שהם לא בסיסיים הרי שהצרכים הללו ייחשבו מדין צדקה שם אם האב הוא המשמורן והאם היא אמידה, הרי שהילדים יוכלו לתבוע מהאם את הצרכים מדין צדקה וזאת על מנת שניתן יהיה להגיע לשוויון מירבי במסגרת הדין.