מה הסיבות שיגרמו למרזב להיהרס?
קיימות כמה סיבות אשר בעקבותיהן מרזבים נהרסים ולכן יש לבדוק מדי פעם את מצבו של המרזב ולבצע בו את התיקונים הנדרשים. המרזבים עלולים להיהרס הן בחלקם החיצוני והן בחלקם הפנימי.
תקלות במרזב הפנימי
המרזב אשר פתחו העליון נמצא על הגג, קולט מלבד המים גם חפצים רבים אשר רובם מגיעים עם הרוח. כאשר מתחוללת סערה של גשמים ורוחות, הרבה מאד חפצים נכנסים פנימה לתוך המרזב בתאוצה ובעוצמה רבה. אם מדובר באבנים, הן פוגמות לא אחת בחלק הפנימי של המרזב, ענפים של עצים וחפצים חדים נוספים.
כאשר המרזב ממוקם בסמוך לעצים, נוצרת לעיתים תופעה ששורשיו של עץ אשר גדל קרוב למבנה חודרים פנימה לתוך המרזב. בהתחלה מדובר בשורש או בשורשים דקים אשר אינם תופסים חלק מהותי מתוך שטחו הפנימי של המרזב אך עם הזמן הם גדלים ומתעבים ותופסים חלק ניכר מתוך חלל המרזב. במצב זה הם לא מאפשרים למים לזרום פנימה ולרדת לכיוון מטה והם גם יוצרים חורים במיקומים נוספים לאורכו של המרזב. במקרים רבים מדובר בבעיה מאד משמעותית שיש לטפל בה בהקדם כיוון שהמים נותרים על הגג ויוצרים שלוליות מיותרות על כל השלכותיהם.
פגמים במרזב החיצוני
המרזב החיצוני עשוי מכמה חלקים אשר מחוברים זה לזה. פגעי הטבע גורמים לפגמים במיקומים מסוימים לאורכו של קו המרזב, סדקים או שברים. זאת עקב ענפים שנופלים ורוח מאד חזקה הגורמת לפריטים להתעופף ולצנוח על המרזב.
תיקון המרזבים
למרזב יש תפקיד חשוב מאד בניקוז מי הגשמים ולכן חשוב לשמור על תקינותו. אם התגלתה תקלה במרזב הפנימי, חותכים את צינור הPVC במקום הבעייתי כמו במקרה עם השורשים ומחברים במקומו קטע חדש של צינור אשר מחליף אותו וכך הוא פועל כיאות.
אם מדובר בחלק חיצוני של מרזב מאלומיניום, נחושת או PVC מפרקים רק את הקטע הבעייתי, מצמידים לו מקטע חדש ומחברים ביניהם היטב.
את העבודה מבצעים בזהירות באמצעות סולם או לחילופין באמצעות עבודה בסנפלינג, הכול תלוי במיקומה של התקלה ואפשרויות ההגעה לגובה הנדרש.