5 הטיפים של ירון מוראדי ליזמים שאפתניים

תפסנו את יזם ההייטק, ירון מוראדי, כדי ללמוד מה נדרש כדי לשגשג כסטארטאפ:

  1. שימרו על סיפור פשוט

העריכו את החשיבות של לספר את הסיפור שלכם באופן תמציתי. ירון מוראדי מדגיש: "יזם צריך לספר את הסטארטאפ שלו בדקה".  מניסיוני האישי, כשמאריכים בסיפור זה עובד פחות טוב. שימרו על סיפור פשוט וספרו אותו מהזווית שהאדם מולכם יתחבר אליו. למשל "כשאתה מעוניין לרכוש מוצר מסוים, אתה מחפש באינטרנט ומקבל אין ספור תוצאות. המוצר שלנו עוזר לך לקבל החלטה איזה מוצר מתאים לך יותר. אנחנו כבר בחרנו את עשר החברות הטובות ביותר בתחום". כמובן שאם "נאום המעלית" פונה למשקיעים, התאימו את נאום הדקה לזווית המשקיעים. הערך שלכם כמובן צריך להישאר אותו הדבר, אבל איך אתם מספרים את מה שאתם עושים, זה מה שישאיר את הרושם בצד שמולכם.

  1. הכירו את המתחרים שלכם

אני מניח שעל מה שאומר כרגע יהיו יזמים שיחלקו (יהיו כאלה שיעדיפו להתרחק מתחומים תחרותיים). דעתי היא שתחרות בשוק הוא סימן מצוין כל עוד שהחברה מציע ערך שבאמצעותו היא יכולה לבלוט ולקחת נתח משמעותי בשוק. אני יכול לומר שיש תחומים תחרותיים שעל מנת להיכנס אליהם צריך כיסים מאוד עמוקים וההימור לא תמיד ישתלם. לעומת זאת יש תחומים תחרותיים שנמצאים בצמיחה ועם ערך נכון אפשר בהחלט להיות חלק מהשחקנים המשמעותיים. לכן תחרות, אין בהכרח משמעותה שהשוק רווי. וכדי לקבל החלטות נכונות, גם מוצריות וגם עסקיות, אתם חייבים להכיר את המתחרים שלכם – ברמה המוצרית והעסקית.

  1. פתחו אפס רגש לנתונים

בעולם היום שניתן למדוד כמעט כל פעולה, הנתונים מספרים לנו את הסיפור האמיתי של החברה. בין אם אלו נתוני שימוש במוצר ובין אם אלו הנתונים הכספיים. כאנשים טובים, אנחנו מעריכים את האנשים שעברו איתנו דרך, את המוצר שלפעמים הוא אפילו הבייבי האישי שלנו, וזה יכול להיות קשה לקבל החלטה כשמסתכלים על הדברים באופן רגשי. אני מאמין ברגש ומאמין שרגש עוזר בעסקים. יש רגעים מסוימים שבדרך להצלחה צריך להסתכל על הנתונים ולקבל החלטות לטובת החברה, ואת זה אפשר לעשות אם פיתחתם לאורך הזמן את התכונה להסתכל על הנתונים ולקבל את ההחלטות הנדרשות לטובת הצלחת החברה.

  1. דעו את תזרים המזומנים שלכם

הגישה שלי, אומר ירון, וודאי בשלב הסטארטאפ עבדו רזה וחכם. אני זוכר משפט פשוט שאמר לי שותף בחברה יפנית גדולה "אני רוצה שיעבדו אצלנו כמו הצבא הישראלי, קטן וחכם". תכירו מצוין את המספרים שלכם ותדאגו לתזרים שיבטיח גם זמנים פחות טובים, אומר ירון.

  1. פיבוט

תהיו קשורים לשוק וללקוחות. התחלתם עם רעיון אחד. תהיו ערים אם צריך לבצע פיבוט שהמשמעות שלו שינוי כוון מוצרי, עיסקי, או שניהם.  לפי ירון מוראדי "יזם חייב שתיהיה לו את התכונה הנדרשת והיכולת לבצע פיבוט. פחות רגש לעניין, יותר יכולת ניתוח וקבלת החלטה על שינוי, שבהרבה מאוד פעמים היא קשה. יחד עם זאת לזכור שפיבוט הוא לא דבר שעושים באופן תכוף שאז יכול להיות שאופן הבחירה בפיבוט אינו נכון".

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טעויות ביציאה לפנסיה
למשוך כספי פיצויים שגורמים להקטנת ההכנסה נטו בזמן הפנסיה:   טעות שרבים עושים הוא משיכה של כספי...
קרא עוד »
יונ 30, 2019
רחמים שקלים – כך תשפצו את הדירה שלכם
עוד לפני שאתם בכלל מתחילים לשפץ את הדירה שלכם, עליכם להביא בחשבון את הדרך שבה הפרויקט כולו יצא לדרך...
קרא עוד »
יונ 04, 2022
מדריך ידידותי לניווט גירושין בהצלחה
גירושין, דרך עמוסה לרוב במורכבויות רגשיות ומשפטיות, אינם צריכים להיות מסע של מצוקה. גישה אליו עם הלך...
קרא עוד »
ינו 08, 2024