כמה עולה קנאביס? ישראל vs חו"ל
תחום הקנאביס הרפואי הוא אחד התחומים החמים ביותר כיום, משקיעים גדולים ומפורסמים נכנסים אליו, גורמים שונים מבקשים להשתלב בו בדרכים שונות, כל התקשורת עוסקת בו. ישראל הפכה להיות מעצמה בתחום.
קנאביס רפואי
סביר להניח שגם אתם נתקלתם בשנתיים האחרונות בכתבות וידיעות על תחום הקנאביס הרפואי, כיצד הוא משגשג ואיך הוא הפך להיות אחד מתחומי ההשקעה החמים ביותר שיש. אין זה מפתיע לאור העובדה שאנחנו יכולים לראות תהליכי מחקר ופיתוח מתקדמים, כולל אידוי בוופורייזרים, אשר מאפשרים לגדל ולייצר כמויות גדולות ובכך למכור את התוצר הסופי בארץ ובעולם, על פי הביקוש, לשימושים רפואיים שונים.
בישראל, החלה לפני מספר שנים רפורמת הקנאביס הרפואי, הרפורמה נועדה לאפשר לכל אדם שמתמודד עם מחלות וכאבים שונים ומקבל אישור לכך, להשתמש בקנאביס רפואי על מנת להקל על כאביו. אומנם הרפורמה עדיין בחיתוליה ונתקלת בלא מעט קשיים, אך אנחנו כן יכולים לראות חברות שונות, ישראליות שעוסקות בתחום של מחקר ופיתוח בתחום, כולל גידול, מתוך כוונה למכור לשוק הבינלאומי, בתקווה שביום מן הימים, יוכלו למכור את המוצרים שלהם גם בישראל, בין אם זה לצרכים רפואיים ובין אם זה לצרכים אחרים.
כאן חשוב לזכור, שבעשור האחרון החלו יותר ויותר מדינות לאשר עישון בקנאביס לא רק לצרכים חופשיים, בין אם זה בלי הגבלה ובין אם זה בכמויות מסוימות, כאשר המכירות של החומר מתבצעות בחנויות מיוחדות או בבתי מרקחת.
מה ההבדל בין המחיר בארץ לבין המחירים בחו"ל?
מבחינת קאנביס רפואי, הרי שמשתמש יכול לרכוש רישיון לטיפול בקנאביס ב-278 שקל לשנה, כאשר המטרה היא לצמצם באופן משמעותי את המחירים של החומר עצמו. כיום תפרחת קאנביס עולה 210 שקל והמטרה להוריד את המחיר ל-125 שקל.
בחו"ל המחירים שונים משתנים על פי המדינה, כך למשל מדינות צפון אירופה מציעות גרם קנאביס בסכום של 110 שקל, ביפן עבור כמות דומה נשלם 140 שקל, באירלנד נשלם 55 שקל ואילו בארצות הברית המחיר הוא 50 שקל, כאשר ישנן מדינות שונות שמתירות עישון לא רק לצרכים רפואיים.