3 טעויות נפוצות בגיוס עובדים וכיצד תמנעו מהן
לא פעם כשמעסיקים רוצים לגייס עובדים לעסק בדחיפות, הם עושים את זה מבלי לחשוב, מבלי לשקול את כל הנתונים, הם לא חושבים על הטווח הארוך, וכתוצאה מכך הם מעסיקים עובדים שאינם מתאימים בהכרח לעסק.
ישנן טעויות שמעסיקים עושים כשהם בוחרים לגייס עובדים שדרושים לעבודה, אנחנו נציג כאן שלוש מהן, במטרה למצוא דרכים כיצד להתמודד איתן. חשוב לומר, לעיתים מה שנראה כטעות, יכול להיות בחלוף הזמן כיתרון או לפחות, ניתן למצוא לכך פתרון הולם. המטרה היא להימנע ממצב בו הטעות בגיוס עובד מסוים, תתרחב או תשפיע על התנהלות העסק לאורך זמן.
נקודה חשובה נוספת שצריך להדגיש, לא פעם מעסיקים בוחרים להעסיק עובד מסוים כי הם חשים שאין להם ברירה, מסיבות של לחץ וחוסר זמן. הבעיה היא, שזה יכול להשפיע לרעה, לעיתים אם מחכים קצת, אפשר לגלות ששאלת הזמן היא לא כל כך משמעותית והתועלת בהמתנה גוברת על העלות.
הטעות הראשונה שמעסיקים עושים היא, לא בודקים באופן מלא את העבר של המועמד. הם קוראים את קורות החיים שלו, מתרשמים מהם ואז הם מחליטים לגייס אותו. זו טעות. הרי קורות חיים נכתבים על ידי המועמד והוא איננו אובייקטיבי. לכן צריך לבדוק גם עם מקורות נוספים. למשל, לבקש ממנו ממליצים, וכן לפנות אל מעסיקים קודמים שלו מבלי שהוא ידע. בצורה כזו, נוכל לקבל מידע מלא ומפורט עליו.
הטעות השנייה, ממהרים לחתום איתו חוזה מבלי לקבוע תקופת ניסיון והכשרה. אם העובד לא יתאים, אין טעם להשאיר אותו במקום העבודה. לכן רצוי לקבוע תקופה מסוימת בה כל צד יצטרך לראות אם העסקה מתאימה להם.
הטעות השלישית היא, קובעים תנאים מסוימים מבלי לקבוע מדדים לעבודה. זה לא נכון. העובד צריך לדעת שיש מדרג, יש תנאים מסוימים שהוא יקבל רק אם הוא יעשה עבודה איכותית. אחרת, אין סיבה שהוא יקבל אותם. בצורה כזו, תהיה לו מטרה, תהיה לו שאיפה להוכיח אץ עצמו. לכן במקומות רבים החוזה מבוסס על בונוסים ופחות על שכר בסיס.