הזכאות לפיצויים מגרמניה לדור שני לשואה
יותר מששים שנה אחרי השואה, ילדי הניצולים דורשים פיצויים מהממשלה הגרמנית בגין סבלם. כל הזמן הזה הם שתקו. הם גדלו בצל הורים ששרדו שואה, והם סבלו מאלימות, הגנת יתר וציפיות לא מציאותיות. חלקם הצליחו ואף התפרסמו ואילו אחרים קרסו.
הזכאות לפיצויים מגרמניה לדור שני לשואה
בעקבות יוזמה להגיש תביעה ייצוגית משותפת לחברי דור שני לניצולי השואה החיים בישראל, גרמניה וארצות הברית, קרנות סיוע רבים ניהלו ועדיין מנהלים שיחות עם בכירים בגרמניה, במטרה לקבל מימון לטיפולים נפשיים הנדרשים על ידי כמה ניצולי שואה מהדור השני.
קרן פישר הוקמה לפני כמה שנים על ידי עורך הדין גדעון פישר, שהוריו מלי ויוסף היו ניצולי שואה. הקרן, גוף עצמאי, מעניקה מלגות ומסייעת במקומות בהם ארגונים אחרים אינם מסוגלים לעזור.
קשיים שעוברים הבנים של ניצולי השואה בדרך לפיצויים
רבים מהניצולים מהדור השני, סיפרו על קשיים שהם נאלצו לחוות כילדים לניצולי שואה, קשיים המשפיעים על חייהם עד היום, וכתוצאה מהם, הם זקוקים לטיפול נפשי מתמשך.
הדבר הביא ליוזמה להקמת תביעה ייצוגית נגד ממשלת גרמניה, בדרישה לשאת בהוצאות הטיפול הפסיכולוגי והפסיכיאטרי שרבים מילדי הניצולים נאלצים לעבור בשל ילדותם בצל השואה.
> קראו על פיצויים מגרמניה בסיוע עו"ד סיבר וויצקר
למה בנים של ניצולי השואה זכאים לפיצויים?
הקשר המעוות שהתפתח בין בני הדור השני והוריהם, עיכב בהחלט את התפתחותם העצמאית ואף גרם להם, בדיעבד, לחוות רגרסיה משמעותית ביחסיהם עם אנשים אחרים.
זו שהפעילה את המכונה הנאצית להשמדת העם היהודי, וזו שאחראית למותם של 6 מיליון יהודים, וזו שבמעשיה הפליליים הפרה את זכויות האדם של עם ישראל וצאצאיו – עליה להכיר בעובדה שפעולות אלה גרמו לנזק נפשי ופסיכולוגי בלתי נסבל לבני הדור השני.
קראו בהרחבה במדריך הגשת תביעה לפיצויים מגרמניה