איך להיזהר מקניות באינטרנט?
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מתמדת בכמות האתרים שנפתחים ובהם ניתן לבצע רכישות, לצד כמות האנשים שיותר מעוניינים מאי פעם לבצע חלק מן הרכישות שלהם דרך אתר קניות אונליין. לצד הרצון הזה לבצע רכישה שהיא לא פעם הרבה יותר נוחה מאשר הצורך להגיע אל חנות ושם לחפש אחר חנייה, לחפש אחר המוצר הנחשק ולהמתין לרכישה, יש גם את החסם הזה של החשש הדי טבעי לבצע רכישה באתר וירטואלי עם חדשות שעולות לגבי האקרים ואתרים אחרים שהם נועדו לביצוע של הונאה. איך קונים בצורה זהירה? הנה כמה טיפים חשובים בעניין.
מזמינים דרך אתרים מוכרים
הדבר הראשון שאליו יש לשים לב הוא כניסה אל אתר מוכר ואמין שבו מבצעים אלפי ואפילו מאות אלפי אנשים רכישות אונליין, ובכל יום מחדש. ישנם אתרים שקיימים עבור רכישות בינלאומיות וישנם אתרים אש בנויים לספק סחורה עבור אוכלוסייה מקומית בלבד. היכן מבצעים את הרכישה? מבחינת אתרים בינלאומיים יש את עלי אקספרס שכולל גם את עלי אקספרס בעברית למי שמתקשה עם רכישה בשפה זרה. האתר הזה קיים כבר הרבה מאוד זמן ומעניק מענה לרכישות של אנשים שמבקשים לבצע רכישה חכמה שתוזיל להם את העלויות באופן ניכר. מה שצריכים לזכור הוא את הזמן עד להגעה של כל מוצר ולהתכונן בהתאם לכך.
בודקים את רמת האבטחה
כאשר עוברים אל דף התשלום בשורת הכתובת צריך להיות מופיע סמל של מנעול שאר מראה כי ישנו מעבר אל אתר מוצפן. ההצפנה מסייעת לשמור על הפרטים שמוקשים בעת הרכישה מוגנים מפני פריצה שלהם. בכל מקרה זה תמיד כדאי שלא לתת למערכת לשמור את כרטיס האשראי ולא להתעצל עם הקשה של המספר בכל פעם מחדש.
לא מזינים כרטיס אשראי
אופציה נוספת שבה מבצעים לא מעט אנשים שרוצים לבצע רכישות דרך אתרים בינלאומיים היא פשוט לא להקיש את מספר כרטיס האשראי לאתר. איך עושים זאת? על ידי הרשמה לשירות החינמי של פייפאל. שם מזינים את הכרטיס פעם אחת בלבד, ועם כניסה לאופציה הזו שקיימת ברוב המכריע של האתרים הבולטים בחו"ל, ניתן לבצע רכישה מבלי להקליד פרטי כרטיס אשראי.