מתי כדאי לחתום על ייפוי כח מתמשך?
מה עדיף? אפוטרופסות או הסכם ייפוי כח מתמשך? האמת היא כזו: אפוטרופסות, גוזלת לחלוטין את חירותו של האדם, ואילו ייפוי כח מתמשך הוא גמיש יותר. אנשים יכולים לקבוע מי יהיה מיופה הכח העתידי, אולם גם כאשר ילדכם מוגבל ואיננו עצמאי, או אחד מההורים הוא סיעודי, יש לפנות לעו"ד ולחתום על המסמכים.
חופש הבחירה
מדובר בהסכם אותו חותמים אצל עו"ד שהוא גם נוטריון, ומתמחה בתחום. לכל אדם הזכות לקבוע מי יהיה מיופה הכח שלו, ברוב המקרים מדובר בבן משפחה. בנוסף, לא חייבים לבחור רק מיופה כח אחד אלא כמה. מיופיי הכח ידאגו לאדם מוגבל או חולה, שאיננו די עצמאי לדאוג לעצמו וליטול את ההחלטות הנכונות עבורו. כדאי לעשות זאת מבעוד מועד, שכן איננו יודעים מה צופן לו יום, ויש לבחור את האנשים בהם אתם בוטחים.
ההבדל בין אפוטרופסות לבין ייפוי כח מתמשך
בחירת אפוטרופוס הינה עניין מורכב בו מעורב גם בית המשפט. כאמור, אפוטרופסות שוללת כל חופש מהאדם בכדי ליטול החלטות, התהליך איננו דומה כהוא זה לייפויי כח מתמשך, והוא גם מהווה טרחה לאפוטרופוס.
מה יכול לקבוע מיופה הכח?
בין אם מדובר בילד הסובל ממוגבלות, או בן משפחה שמסיבות כאלה ואחרות, כבר איננו עצמאי או שדעתו איננה צלולה, המיופה ידאג לכל צרכיו, יפעל אך ורק לטובתו, וידאג לרווחתו. הוא יכול ליטול החלטות בכל נושא, כגון מצב רפואי, נפשי, פיזי ולהיות האחראי על נכסים וכדומה.
האמון במיופה הכח
מן הסתם כל אחד יבחר את האדם הנכון שידאג לכל צרכיו ולא ינצל לרעה את מצבו. רצוי לעשות זאת כל עוד אתם צלולים וסומכים על מיופה הכח שיעשה הכל למען רווחתכם, בן משפחה שאתם סומכים עליו.