מה צריך לדעת על חוק חדלות פרעון החדש
חוק חדלות פרעון החדש נכנס לתוקף בחודש ספטמבר 2019. מדובר על חוק שחקיקתו התארכה זמן רב, בין היתר בשל החשיבות העצומה שלו. מדובר על חוק שאמור לרכז את כל הליכי חדלות הפירעון של אנשים יחדים ושל תאגידים וחברות. המטרה של החוק היא לשקם הן את היחיד והן את התאגידים והחברות, במטרה לאפשר להם לשקם את הפעילות העסקית שלהם. כדאי לזכור כי הפניה להליכי חדלות פירעון נמצאת בתחתית הרשימה, היות וזוהי הפעולה שיש לבצע רק כשאין שום ברירה אחרת. כדאי לדעת למשל, כי מי שפונה להליכים אלו, עלול לשלם על ההשלכות של הפעולות שלו בהמשך הדרך. לכן מומלץ תחילה לגשת להליך של הסדרת חובות, באמצעות עורך דין שמתמחה בתחום.
חוק חדלות פרעון החדש – נקודות חיוניות שכדאי להכיר
קודם כל, חשוב להדגיש כי החוק החדש מהווה שינוי מרחיק לכת בכל הנוגע להליכי חדלות פירעון. החוק מאמץ לתוכו חקיקה פסיקתית, אשר נולדה כתוצאה מפסקי דין שונים בניתנו בתחום. החידוש העיקרי בחוק הוא הדגש שמושם על שיקום החייב, על פני פירעון החובות שלו לנושים השונים. המטרה היא לשלב את החייב במרקם החיים הכלכליים, על מנת לאפשר לו לשקם את עצמו ואת העסק שלו.
החוק מגדיר כי חדלות פירעון הינו מצב שבו החייב אינו מסוגל לשלם את החובות שלו, בשל המצב הכלכלי שלו. כמו כן, החוק מגדיר כי הליכי פשיטת הרגל של החייב יתחלקו בין שתי ערכאות שונות. האחת תתייחס לחייבים שסכום החובות שלהם אינם עולים על 150 אלף, הליכים אלו יתנהלו בלשכות ההוצאה לפועל. לעומת זאת, חייבים שהיקף החובות שלהם עולה על 150 אלף, ינהלו את עניינם בבית משפט השלום. כמו כן, שונו סדרי הנשייה ונושאים רבים נוספים.