טיפים לכתיבת סקירת ספרות

טיפים לכתיבת סקירת ספרות

מהי סקירת הספרות?

סקירת ספרות היא סקירה של מידע אשר פורסם בנושא ספציפי בספרות המדעית. לעיתים תתבקשו לכתוב סקירה ספרותית כמטלה נפרדת , אך לרוב סקירה ספרותית היא חלק מההקדמה לכתיבת סמינריונית. מטרתה של סקירת ספרות היא להציג את המידע והרעיונות של נושא העבודה שלכם, אשר נחקרו ובססו ע"י חוקרים אחרים, וכן את נקודות החוזק והחולשה שלהם. כמו כן, סקירת ספרות צריכה להיות מוגדרת ע"י מושג מנחה (למשל, יעד המחקר, הבעיה שהמחקר עוסק בה, או טענת העבודה האקדמית). זו לא רק רשימה של החומר הזמין, או אוסף של סיכומים.

מלבד הרחבת הידע בנושא, כתיבת סקירה ספרותית מאפשרת השגה והפגנת מיומנויות בשני תחומים:

  • חיפוש מידע: יכולת לסרוק ביעילות את הספרות כדי לזהות מאמרים וספרים מועילים.
  • הערכה ביקורתית: היכולת לנתח את המאמרים בכדי לזהות את אמינות המחקר .

סקירת ספרות חייבת להיות מאורגנת סביב וקשורה ישירות לשאלת המחקר או הנושא של העבודה, כמו כן היא צריכה לארגן את התוצאות של המידע אשר ידוע ושאינו ידוע בנושא, לזהות תחומי מחלקות בספרות ולהציע רעיונות למחקרים עתידיים.

אסטרטגיות לכתיבת סקירת הספרות

סקירת ספרות היא פרוזה, ולא רשימה המתארת ​​או מסכמת ספרות אחת אחרי השנייה. כלומר, לא מומלץ להתחיל כל פסקה בשם של חוקר. במקום זאת, ארגנו את סקירת הספרות לקטעים המציגים נושאים או מזהים מגמות, כולל תיאוריה רלוונטית. אינכם מנסים לרשום את כל החומרים שפורסמו, אלא לקבץ ולהעריך אותם על פי התפיסה המנחה את התזה או שאלת המחקר שלכם.

במהלך קריאת מאמרים באופן נרחב אך סלקטיבי על נושא העבודה שלכם, שקלו אילו נושאים מחברים בין המקורות שלכם. צרו שיטה ארגונית למקד את גוף העבודה, שיטות אפשריות: בצורה כרונולוגית, בצורה מתודולוגית, לפי מגמה או נושא מסוימת.

בדומה לתהליך כתיבת עבודות אקדמיות, גם סקירת ספרות צריכה להכיל לפחות שלושה אלמנטים בסיסיים: קטע מבוא, גוף הסקירה המכיל דיון במקורות, ולבסוף, מסקנה ו/או המלצות להמשך המחקר. סקירת ספרות צריכה לכלול את המידע הדרוש להבנת הנושא או המיקוד של סקירת הספרות, ההתקדמות הכרונולוגית של התחום והקריטריונים בהם השתמשתם לבחירת המקורות לסקירת הספרות או באופן הצגת המידע.

כאשר אתם ניגשים לכתוב את גוף העבודה, זכרו שיש לגבות את הפרשנות שלכם למקורות הזמינים בראיות המראות כי הדברים שאתם אומרים תקפים. בחרו רק את הנקודות החשובות ביותר בכל מקור כדי להדגיש אותם בסקירה הספרותית. זכרו לסכם את המקורות שלכם בתוך כל פסקה וכן לאורך כל הסקירה, ולדון במשמעות המקורות והקשר שלהם לעבודה שלכם. בעוד שסקירת הספרות מציגה רעיונות של אחרים, הקול שלכם צריך להישאר קדמי ומרכזי. כשאתם מפרטים על מקור שאינו שלכם, הקפידו לייצג את המידע או הדעות של המחבר במדויק ובמילים שלכם.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חליפות חתן לאבא של חתן
מהן חליפות החתן המתאימות ביותר לאביו של החתן? במדינות רבות בהן הלבוש הוא פריט מסורתי, נהוג כי לאב תהיה...
קרא עוד »
מאי 19, 2021
ארבעה דגשים לבחירת יועץ ביטוח פרטי
כל מי שמבין שסוכן ביטוח רגיל הוא למעשה משווק מטעם חברת הביטוח, מחליט לבחור יועץ ביטוח פרטי שאינו...
קרא עוד »
מאי 31, 2021
תוכנית אוגנדה, הרצל ואוצר התיישבות היהודים
הקמת מדינה לעם היהודי בארץ ישראל, זה רעיון שהתגלגל במשך שנים רבות לפני שיצא לפועל. כפי שאנחנו יודעים,...
קרא עוד »
אוג 09, 2021