מה הם העונשים לנהיגה בשכרות?
החוק כלפי נהיגה בשכרות מתחלק לשני נושאים מרכזיים:
- איסור על נהיגה בעודך שיכור- עונשים חמורים על פי הסעיפים.
- איסור על נהיגה תחת משקאות משכרים- הכוונה היא, שיכול לקרות מצב בו נהג שתה משקה עם אלכוהול אך איננו שיכור, העונשים עבור סעיפים אלו יהיו קלים יותר.
עונשים צפויים על נהיגה בשכרות
- בראש ובראשונה, בסמכותו של שוטר לעצור נהג שביצע עבירת תנועה כזאת או אחרת. חלק מהעבירות מסתכמות בקנס של כמה מאות שקלים לעומת עבירות אחרות, שבהן קצין המשטרה פוסל לכם את הרשיון לתקופה מסוימת. לצורך הבהרה, נהיגה בשכרות, עלולה לגרור פסילה מיידית לתקופה של 30 יום. במידה והייתה מעורבת תאונת דרכים, הפסילה תעלה לתקופה של 60 יום ואם נגרמה חבלה לאדם בזמן התאונה, הפסילה תגיע לתקופה של עד 90 יום באופן מיידי.
- נהג שיימצא בדמו אלכוהול בכמות מעל למותר בחוק (240 מיקרוגרם/ 50 מיליגרם בדם), יועמד לדין על נהיגה בשכרות או נהיגה תחת משקאות משכרים ויענש בהתאם. בתי המשפט יכולים להחליט להקל בעונשו של הנהג על פי קריטריונים שונים, אך העונש הצפוי לנהיגה בשכרות הוא- שלילת רישיון לשנתיים, תשלום קנס כספי, קבלת 10 נקודות לרשיון וככל הנראה, זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים לפני הוצאת תאוריה וטסט חדשים.
דרכי התמודדות
כדי להימנע מעונשים כבדים וכמובן בכדי להוכיח את חפותו של הנהג במידת האפשר, מומלץ להתייעץ עם עורכי דין מקצועיים, שמתעסקים ומתמחים בדיני תעבורה ויוכלו לסייע לכם לאורך כל ההליך המשפטי.
סירוב לבדיקת ינשוף או לבדיקות דם, עלול להביא לסיבוך בהליך ולאו דוקא יבוא לטובתכם.
חשוב לוודא שהשוטר יציין שהסכמתם לעבור בדיקת דם או בדיקת ינשוף בדו"ח שהוא ממלא.
לסיכום
אסור לשתות ולנהוג! התעלמו לרגע מהעונשים הכבדים הצפויים לכם בגין נהיגה בשיכרות, לנהוג שיכורים זה מסוכן לסובבים אתכם ולעצמכם ברמה הגבוהה ביותר.
שימרו על עצמכם והתחשבו באחרים, אל תעלו על ההגה שיכורים, מיצאו נהג תורן או הזמינו מונית, בכל מקרה אם תעלו על ההגה אתם תשלמו ביוקר.