מה סיכויי ההצלחה של גישור גירושין
האם גירושין חייבים להתבצע בצורה מלחמתית ואגרסיבית? כאשר אפשרות של גישור עומדת על הפרק, אפשר להתנהל לגמרי אחרת.
לצד זוגות שמתגרשים "בטעם רע" ותוך יצירת משקעים ופגיעה בילדים משותפים, ישנם כאלה שמבינים שאפשר גם אחרת. אף אחד לא יכול לומר שגירושין יהיו אי פעם עניין נעים וקל, אולם בעזרת גישור גירושין ניתן לעבור את התהליך בצורה הטובה ביותר. כאשר מנהלים נכון את הגישור, סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד – כדאי לקרוא מידע נוסף על גירושין בהסכמה באתר של יונית גזל.
האם גישור יכול למנוע מאבק משפטי בגירושין
אכן, גישור גירושין יכול במקרים רבים למנוע מאבק משפטי וניתן אף לייתר כמעט לחלוטין את המעורבות של בית המשפט לענייני משפחה (או של בית הדין הרבני). איך עושים את זה? קודם כל, יש להיעזר בעורך דין שהוא גם מגשר, ואשר מאמין בעצמו ביתרונות הגישור. בנוסף, עורך הדין יכול לסייע בעריכת הסכם גירושין, שיאושר כלשונו בבית המשפט למשפחה או בבית הדין הרבני. כחלק מההסכם יציינו בני הזוג כי הם מסכימים לגירושין, יצוינו כל ההיבטים החשובים כגון מזונות לאישה ולילדים, חלוקת הרכוש המשותף, הסדרי ראייה ומשמורת וכו'.
איך ניתן לעזור במקרים סבוכים
במידה ומדובר בגירושין סבוכים מבחינה זו שאחד הצדדים מתקשה באופן מיוחד או חושש מהעתיד שאחרי הגירושין, ניתן להיעזר בפתרון מתאים. במקרה זה, גישור גירושין לובש צורה נוספת של גישור טיפולי. כלומר, לצד עורך דין גישור גירושין (או עורכת דין) מצטרף פסיכולוג או פסיכולוגית. המטרה היא לצלוח את הגירושין בצורה הטובה ביותר, שמאפשרת תפקוד אופטימלי ופתיחת דף חדש לשני הצדדים, גם לאחר הגירושין וההסכם שיאושר על ידי בית המשפט. לסיכום, ההתפתחויות החדשות בגישור יכולות לאפשר גירושין עם הרבה יותר פתיחות, רוח טובה ושיתוף.